Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@12:15:51 GMT

مراقب اختلالات گوارشی در فصل بهار باشید

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۵۸۲۷

مراقب اختلالات گوارشی در فصل بهار باشید

پژمان عقدک، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: با پیگیری‌هایی که از مراکز بهداشتی و درمانی انجام شد یک افزایش مختصری در تعداد مراجعه بیماران به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به علت اسهال، دل‌درد و دل‌پیچه گزارش شد که دلایل مختلفی می‌توان برای آن تعریف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از دلایل این علائم کرونا است، باید بدانیم که همچنان درگیر کرونا از نوع اُمیکرون آن هستیم و نوع اُمیکرون می‌تواند منجر به بروز علائم گوارشی به ویژه در بزرگسالان و حتی در کودکان شود، اُمیکرون خود را با بیشتر با علایم گوارشی نشان می‌دهد.

عقدک با بیان اینکه دلیل دوم این است که در فصل گرما هستیم و با تغییر درجه حرارت پیک‌هایی از بیماری‌های گوارشی از جمله دل درد، دل پیچه، اسهال و استفراغ ممکن است، اتفاق بیفتد، گفت: بر اساس بررسی‌هایی که انجام شده، وضعیت آب اصفهان خوب است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: توصیه می‌شود که اگر این اتفاق افتاد و علائم گوارشی بروز پیدا کرد، مهم‌ترین نکته کم آب شدن بدن و جبران کردن آن است و یکی از مهم‌ترین مداخلاتی که می‌توان انجام داد تأمین آب بدن و تغذیه است که به بهبود بیماری کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه هیچ میکروب اختصاصی تاکنون در اصفهان شناسایی نشده و مشکل حادی هم وجود ندارد، خاطرنشان کرد: میوه‌های فصل مانند توت، آلوچه، طالبی، گرمک باید به خوبی شسته شوند و نشسته خوردن این میوه‌ها باعث ایجاد بیماری‌های گوارشی و بروز علائمی همچون اسهال، استفراغ و درد شکم شود، بنابراین به افراد توصیه می‌شود به هیچ عنوان این نوع میوه‌ها را نشسته مصرف نکنند.

عقدک بیان کرد: افراد باید سعی کنند همیشه قبل از خوردن هر گونه مواد غذایی دست‌های خود را با مواد ضدعفونی‌کننده شست‌وشو دهند و هیچ نوع میوه یا سبزی نشسته مصرف نکنند.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/آ/

منبع: فارس

کلیدواژه: سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیماری های گوارشی دل درد میوه های فصل ا میکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۵۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است

ایتنا - کارشناسان و متخصصان صدا از مراکز علمی مختلف از جمله مرکز سرطان دانمارک و دانشکده پزشکی پرلمن در دانشگاه پنسیلوانیا می‌‌گویند سروصدای ناشی از ترافیک با بیماری‌های قلبی‌عروقی و عروق مغزی مرتبط است.
طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی،‌ منظور از بیماری‌های قلبی‌عروقی مجموعه‌ای از اختلالات قلب و عروق خونی است. بر اساس توضیح کلینیک کلیولند، بیماری عروق مغزی هم به مجموعه شرایطی گفته می‌شود که بر جریان خون ورودی به مغز تاثیر می‌گذارد؛ مانند سکته مغزی، خونریزی مغزی، آنوریسم مغزی و بیماری شریان کاروتید.

به گفته محققان این پژوهشی که هفته پیش در مجله American Heart Association’s Circulation Research منتشر شد، سروصدای ترافیک باید برای هر دو مورد فوق یک خطر واقعی در نظر گرفته شود. 

دکتر توماس مونزل، نویسنده ارشد این پژوهش، می‌گوید: «تلاش برای کنترل این صدا و همچنین وضع قوانین کاهش صدا در راستای سلامتی عمومی آینده اهمیت زیادی دارد.»

او تاکید کرد: «با توجه به شواهد محکم، بسیار مهم است که صدای ترافیک به عنوان عامل خطر برای بیماری‌های قلبی‌عروقی شناخته شود.»

صدای ترافیک خوابی که به دلیل صدای ترافیک برآشفته می‌شود، می‌تواند افزایش التهاب، فشار خون بالا و اختلالات عروقی را به دنبال داشته باشد که همه این‌ها عامل بروز بیماری‌های قلبی‌اند.  شامل صدای اتومبیل، قطار یا هواپیما، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و میزان مرگ‌و‌میر را افزایش می‌دهد. 

به گفته محققان، سرو‌صدای ناشی از ترافیک به‌ویژه هنگام شب، بسیار آسیب‌رسان است، زیرا افراد را از خواب بیدار می‌کند و در نتیجه خواب بی‌کیفیتی خواهند داشت. خواب منقطع موجب می‌شود ترشح هورمون‌‌های استرس و فشار اکسیداتیو بر مغز و رگ‌های خونی افزایش یابد و بدین ترتیب رادیکال‌‌های آزاد در بدن بیشتر می‌شوند. رادیکال‌های آزاد اتم‌های ناپایدارند که به سلول‌ها آسیب می‌زنند و باعث بیماری و پیری می‌شوند.  

خوابی که به دلیل صدای ترافیک برآشفته می‌شود، می‌تواند افزایش التهاب، فشار خون بالا و اختلالات عروقی را به دنبال داشته باشد که همه این‌ها عامل بروز بیماری‌های قلبی‌اند. 

نویسندگان این تحقیق، مروری بر مطالعات بالینی گذشته را به اشتراک گذاشتند تا تاثیر صدای ترافیک بر سلامت عمومی را نشان دهند. یک پژوهشی جدید در حوزه صدای ترافیک، حاکی از آن است که به ازای هر ۱۰ دسی‌بل صدا، خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی ۳.۲ درصد افزایش می‌یابد. به گفته این نویسندگان، سروصدای ترافیک می‌تواند به طور بالقوه بر تغییر ژن‌ها نیز تاثیرگذار باشد.

دیگر خبرها

  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • نخلداران استان بوشهر مراقب آفت کنه گردآلود خرما باشند
  • مراقب همراه بانک‌های جعلی باشید
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  • مراقب وزش باد خیلی شدید در تهران باشید + جزئیات
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ
  • مراقب وزش باد شدید باشید / دهرم فراشبند؛ در صدر میزان بارش‌ها
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است