Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@11:16:49 GMT

گوجه سبز و چغاله بادوم بخورید، اما با این شرط

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۶۱۶۳

گوجه سبز و چغاله بادوم بخورید، اما با این شرط


آغاز فصل بهار تغییرات گسترده‌ای در طبیعت و شیوه زندگی انسان‌ها اتفاق می‌افتد، از جمله نحوه تغذیه و برنامه غذایی افراد که دستخوش دگرگونی‌های قابل توجهی می‌شود. شاید این سوال در ذهن بسیاری از خوانندگان به وجود آید که به طورمعمول افراد الگوی غذایی مورد دلخواه را دنبال می‌کنند و به آن عادت کرده اند، پس چگونه فصل بهار برنامه غذایی آن‌ها را تغییر می‌دهد؟
عادات غذایی افراد معمولا در ابتدای زندگی و توسط خانواده شکل می‌گیرد، اما در حقیقت وفور برخی از منابع غذایی و دسترسی افراد به مواد غذایی موجود در هر فصل تاثیر بسیاری در شکل گیری عادات غذایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این واقعیت را باید پذیرفت که افراد معمولاً به دنبال الگوی غذایی می‌روند که مورد علاقه آن‌ها است و این علاقه هم به علت عادات غذایی خانواده در ابتدای زندگی، در آن‌ها شکل گرفته است، ولی واقعیتی را که این قبیل افراد در نظر نمی‌گیرند و به آن توجه نمی‌کنند آن است که وفور برخی مواد غذایی در بازار و دسترسی اشخاص به پاره‌ای از مواد خوراکی که دقیقاً مربوط به فصل است در شکل گرفتن الگوی غذایی جامعه، تأثیر بسزایی دارد.

چنانچه در مطالب این روز‌های بخش سلامت نمناک بیشتر عنوان می‌شود در فصل بهار و حتی پیش از آغاز سال نو، فروش نوبرانه‌های پرطرفدار مخصوص این فصل مانند چغاله بادام، گوجه سبز و ... رونق پیدا می‌کند. این میوه‌های نوبرانه اغلب با قیمت زیادی توسط مغازه دار‌ها و دستفروشان به فروش می‌رسد. این بازار تا جایی گرم می‌شود که دست فروشان، فروش باقالا و لبو مخصوص زمستان را کنار گذاشته و به سراغ میوه‌های نوبرانه بهار می‌روند.
مواد غذایی که در فصل بهار بیشتر در دسترس همگان قرار دارند:
هر فصل سال میوه‌ها و سبزیجات خاص خود را دارد که برای حفظ سلامت و پاکسازی جسم و روح انسان بسیار موثر است. این میوه‌ها دارای فواید و خواص بسیاری برای سلامتی می‌باشند. اما اگر به صورت شسته نشده و آلوده مصرف شوند، احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت‌های غذایی را به وجود می‌آورند.

میوه‌ها
برخی از میوه‌های نوبرانه معمولا قبل از فصل بهار و از نیمه‌های اسفندماه در اختیار مردم قرار می‌گیرد مانند چغاله بادام و گوجه سبز. اما به طور کلی میوه‌هایی که تولید آن‌ها اختصاص به فصل بهار دارد عبارتند از:زغال اخته، توت فرنگی، شاه توت، توت سفید، هندوانه، طالبی، گرمک، آلو، سیب گلاب، هلو، شلیل و زردآلو.

برخی از این میوه‌ها سرشار از کاروتنویید‌ها (پیش ساز ویتامین A.) هستند مانند طالبی، زردآلو، آلو، هلو و شلیل، و برخی دیگر منابع ویتامین C. می‌باشند مانند شاه توت و توت فرنگی.

هندوانه از مقدار زیادی آب تشکیل شده است و حاوی ماده‌ای به نام پلی فنل است که به عنوان نوعی آنتی اکسیدان‌ها موجب پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها می‌شود.

سیب گلاب نیز اگر با پوست مصرف شود منبع خوبی از فیبر غذایی و پکتین است که در حفظ سلامت انسان و پیشگیری از یبوست نقش مهمی دارد.


سبزی‌ها
در فصل بهار انواع سبزی خوردن مانند نعنا، ریحان، مرزه، جعفری، ترخون، شوید، پیازچه و سایر سبزی‌ها مانند سیر تازه، کنگر، ریواس و کرفس به راحتی در دسترس مردم قرار دارند. این سبزیجات تازه ارزش غذایی بالایی دارند و سرشار از ویتامین می‌باشند، همچنین از نظر عطر، طعم، رنگ، بو و کیفیت بافتی بسیار بهتر از سبزیجات نگهداری شده در انبار هستند. مقدار قابل توجه کاروتنویید‌ها یا پیش ساز‌های ویتامین A. که در سبزی‌ها و بسیاری از میوه‌ها وجود دارد تاثیر بسیار زیادی در رشد کودکان و نوجوانان و همچنین در سلامت پوست و مخاط ها، قدرت بینایی و افزایش مقاومت در برابر بیماری‌ها دارند.

همچنین سبزیجات منابع غنی از ویتامین C. هستند که در سلامت لثه ها، دندان‌ها و استخوان ها، بهبود زخم ها، سلامت پوست و افزایش قدرت ایمنی بدن تأثیر دارد.

ولی مهم‌تر از همه، فیبر غذایی و آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات است که در کاهش چربی‌های نامطلوب خون، متعادل نگاه داشتن فشار خون، حفظ سلامت قلب و عروق و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها از قبیل: اختلالات قلبی- عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی، برخی از انواع سرطان، به خصوص سرطان دستگاه گوارش، پرفشاری خون، دیابت و بعضی بیماری‌های دیگر بسیار مفید و مؤثر می‌باشند.

استفاده از سبزی‌های تازه و شاداب فصل بهار، علاوه بر کمک به سلامتی و شادابی می‌تواند تنوع بسیاری در تغذیه افراد ایجاد کند مثلا می‌توان از سبزیجات بهاری در تهیه انواع غذا‌ها استفاده کرد مثلا انواع خورش ها، پلوها، کوکو‌های مختلف، دلمه، انواع آش و سوپ چنانچه با سبزی‌های تازه طبخ شوند علاوه بر مفید بودن، بسیار خوش عطر و بو و خوشمزه و لذیذ می‌باشند.

از سبزی‌های این فصل مانند کنگر و ریواس که دارای خواص زیادی هستند می‌توان برای تهیه خورش استفاده کرد. همچنین سبزیجاتی مانند والک و قازآیاقی (شبیه پای غاز) را بیشتر مصرف کنید.


اشکال مصرف میوه‌های نوبرانه و تدابر مورد نیاز
به طور معمول مصرف میوه‌های نوبرانه که مدت زیادی از تولید آن‌ها نگذشته است توصیه نمی‌شود، زیرا دارای اشکالات زیر می‌باشند:

۱. معمولا کودکان و نوجوانان با مشاهده این میوه‌ها به گمان اینکه تمیز و شسته شده اند، آن‌ها را خریداری کرده و بلافاصله با ریختن مقداری نمک میل می‌کنند. در صورتی که این میوه‌ها تمیز و ضدعونی شده نیستند و آبی که روی آن‌ها پاشیده شده است تنها به دلیل حفظ تازگی و خوش منظره نگه داشتن آن‌ها است. برخی از فروشندگان از آب چاه و یا آب جوی برای شستن میوه‌ها استفاده می‌کنند که مشتریان را مبتلا به بیماری‌های گوارشی و عفونی می‌کند که عوارض جدی در پی دارند.

۲. میوه‌های نوبرانه از نظر طعم، رنگ و بو و کیفیت بافتی، در مقایسه با میوه‌های رسیده در سطح پایین تری قرار دارند.

۳. میوه‌های نوبرانه به دلیل اینکه به طور کامل رشد نکرده اند ارزش غذایی کمتری نسبت به میوه‌های رسیده دارند، مخصوصا ویتامین‌های آن‌ها کمتر از میوه‌های رسیده است.

۴. میوه‌های نوبرانه معمولا بسیار گرانتر از میوه‌هایی است که در فصل مربوطه در اختیار همه قرار می‌گیرد.

۵. در طب سنتی یک اصل کلی برای خوردن میوه‌ها وجود دارد و آن رعایت تقویم فصلی میوه هاست. یعنی هر میوه‌ای بسته به نیاز‌های موجودات و انسان‌های هر اقلیم به وجود می‌آید. بهتر است میوه‌های همان سرزمینی که در آن زندگی می‌کنید را مصرف کنید و هر میوه‌ای را در در فصل رشد آن میل نمائید.

۶. فرآیند رشد میوه‌های نوبرانه در طبیعت طی نشده است بنابراین مصرف آن‌ها موجب سنگینی، درد و سوزش معده، تهوع و دل درد در افراد می‌شود.

۷. افرادی که انواع حساسیت‌های بهاری دارند در مصرف میوه‌ها باید احتیاط لازم داشته باشند.

۸. با گرم‌تر شدن هوا، تنوع میوه‌ها بیشتر می‌شود، بنابراین برای مصرف میوه‌ها عجله نکنید و اجازه بدهید در زمان خودشان (نزدیک به تابستان) آن‌ها را تهیه و میل کنید.


توصیه‌هایی در مورد مصرف نوبرانه‌ها
۱. گوجه سبز
گوجه سبز هر چه درشت‌تر باشد بهتر است؛ زیرا درجه ترشی معتدل تری دارد و در نتیجه برای بدن مفید‌تر است.

دیر هضم بودن این میوه نوبرانه منجر به بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ، دل درد، یبوست و ضعف معده می‌شود

مزه ترش گوجه سبز برای دندان‌ها بسیار مضر است؛ مخصوصا اینکه کاملا باید توسط دندان‌ها جویده شود که تاثیر بدی روی دندان‌ها می‌گذارد.

سموم کشاورزی در میوه‌هایی مانند گوجه سبز، چغاله بادام و زردآلوی کال که نارس چیده می‌شوند بیشتر وجود دارد.

از مصرف نمک به همراه میوه‌های نوبرانه باید خودداری کرد.


۲. چغاله بادام
خوردن این نوبرانه‌ها با کمی نمک طبیعی سبب لطیف‌تر شدن آن‌ها می‌شود.

چغاله بادام در کودکان سبب استحکام دندان می‌شود.

خوردن چغاله بادام برای افرادی که دارای معده ضعیفی هستند و در هضم آن دچار مشکل می‌شوند توصیه نمی‌شود.

استفاده از این نوبرانه‌ها به صورت خورش و ترشی انداختن آن‌ها (با سرکه محلی طبیعی) بسیار مناسب‌تر است.

۳. زردآلو
یکی از میوه‌های نوبرانه در این فصل زردآلو است البته زردآلو‌های نرسیده که خوردن آب بسیار خطرناک است، زیرا پوستی زرد و درونی سبز رنگ دارد که نشان از کال بودن آن می‌دهد و در صورت مصرف می‌تواند منجر به دل درد بسیار شدید شود.


۴. هندوانه
مصرف هندوانه با معده خالی موجب ترشح هیستامین و در نتیجه ترشح ماده اسیدکلرید ریک در بدن می‌شود؛ بنابراین برای جلوگیری از تحریک معده بهتر است کمی شکر قهوه‌ای یا سفید به هندوانه افزوده شود تا عوارض دل درد شدید کمتر شود.

اگر پس از مصرف نوبرانه‌ها دچار اختلال در سیستم گوارشی شدید بهتر است از دمنوش زنجبیل استفاده کنید تا عوارض ناشی از آن از بین برود.         منبع:نمناک

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گوجه سبز سبزیجات پارسی خبر میوه های نوبرانه مصرف میوه ها چغاله بادام میوه ها نوبرانه ها میوه ها بیماری ها میوه ها فصل بهار دندان ها گوجه سبز سبزی ها دل درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط دانشگاه علوم پزشکی ایران، ناهید آریائیان افزود: چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، در نتیجه با «کاهش دریافت میزان کالری» و «افزایش فعالیت‌های فیزیکی» می‌توان از بروز چاقی و بیماری‌های وابسته به آن پیشگیری کرد.

وی اظهارداشت: در سال‌های اخیر میزان شیوع چاقی افزایش یافته و آمار افراد چاق از سال ۱۹۸۰ در جهان بیش از دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از افراد دارای اضافه وزن یا چاق هستند.

آریائیان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی، اظهار کرد: چاقی، زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های شایع همچون بیماری‌های قلبی عروقی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان‌ها، برخی بیماری‌های زنان و ناباروری، کبدی (مانند کبد چرب)، کلیوی، مفاصل و اتوایمیون، تنفسی، اختلالات خواب، روحی و روانی و ... است. به علاوه چاقی باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰ درصد کاهش وزن، ۲۰ الی ۲۵ درصد خطر مرگ و میر وابسته به چاقی کاهش می‌یابد؛ در واقع چاقی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود و با کاهش حتی ۱۰ درصد از وزن می‌توان به اندازه قابل توجهی از ابتلا به بیماری‌های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.

وی افزود: چاقی، افزایش درصد چربی بدن است و چاقی در کودکی، زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

آریائیان با اشاره به شاخص توده بدنی، خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن به کیلوگرم تقسیم به مجذور قد به متر) بالاتر رود، میزان مرگ و میر هم بیشتر می‌شود. BMI بالاتر از ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف می‌شود.

وی افزود: علت چاقی افزایش دریافت انرژی بیشتر نسبت به مصرف آن است؛ بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن باید میزان دریافت کالری را کنترل کنیم.

به گفته وی، یکی از علل کاهش مصرف انرژی، کاهش فعالیت فیزیکی است و چاقی، خود زمینه ساز کم تحرکی است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت فیزیکی، اظهار کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی کرده و مواد غذایی خاصی را استفاده و یا برخی از گروه‌های غذایی را حذف می‌کنند؛ ولی باید توجه داشت که لازم است همه گروه‌های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده شوند و گروه‌های سبزی‌ها (دارای فیبر بالا باشند و مصرف آن‌ها به صورت خام و آب پز به حس سیری کمک می‌کند)، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم چرب، گروه گوشت‌ها مانند انواع گوشت بدون چربی یا کم چرب، حبوبات و تخم‌مرغ در برنامه روزانه گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف غذا‌های پرکالری و کم ارزش مانند فست فودها، غذا‌های سرخ کردنی، شیرینی‌ها و چربی‌های اشباع شده کاهش یابد و از روغن‌های مفید مانند روغن زیتون و کلزا در مقدار مورد نیاز استفاده و آب کافی مصرف شود.

به گفته آریائیان، از نشستن‌های طولانی، خوردن غذا هنگام تماشای تلویزیون، خوردن سریع غذا و مصرف غذا‌های شیرین و پرچرب خودداری کنید و به جای آن، تغییر سبک زندگی، پیاده‌روی مستمر، انجام ورزش‌های هوازی (به منظور کاهش چربی) به همراه غیر هوازی (برای افزایش متابولیسم بدن) و استفاده از مواد غذایی در حد نیاز را مورد توجه قرار دهید.

وی افزود: همچنین برای کنترل اشتها در فاصله وعده‌های اصلی می‌توانید از میان وعده‌های مغذی مناسب نظیر میوه‌ها (در حد مورد نیاز)، سبزی‌ها و آجیل بدون نمک (در میزان کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی به خصوص صبحانه نباید حذف شود.

آریائیان تصریح کرد: منافع فیزیولوژیک وزن مناسب بسیار بالا است و وقتی وزن ایده‌آلی داریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، حال و روحیه بهتری هم داریم و سیستم ایمنی بدن هم قوی‌تر است، در نتیجه کمتر به بیماری‌های جسمانی و روانی مبتلا می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شود
  • کاهش قیمت قیمت نوبرانه‌ها تا این تاریخ | قیمت عمده گوجه سبز و توت فرنگی
  • کاهش قیمت نوبرانه‌ها تا پایان اردیبهشت