Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@13:11:40 GMT

تغذیه مناسب در فصل بهار

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۶۰۰۳۳

با آمدن فصل بهار باید تغذیه و برنامه غذایی خود را تغییر دهیم و میوه و سبزیجات تازه بیشتر مصرف کنیم و همچنین از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کنیم. ناطقان: همان گونه که در فصل های مختلف لباس های متفاوتی می پوشید ، باید در فصول مختلف سال رژیم های غذایی خاصی را رعایت نمایید تا سالم و تندرست بمانید.

با نزدیک شدن فصل بهار و عید نوروز در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد نمایید و از میوه ها و سبزی های تازه بهاری استفاده نمایید و اصول تغذیه تان را عوض کنید تا بهاری خوش، سالم و تندرست را
سپری کنید .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بخش شما را با تغذیه مناسب فصل بهار آشنا خواهیم نمود.

در فصل بهار چه غذاهایی بخوریم؟

غذاهای سبک و زود هضم بخورید

در فصل بهار غذاهای سبک و زود هضم استفاده کنید و از خوردن غذاهای سنگین خودداری کنید. این فصل برای کاهش وزن فصل خوبی است پس غذاهای سبک بخورید تا بتوانید از شر چربی های اضافه خلاص شوید . برای پاکسازی کبد نیز می توانید گاهی در این فصل روزه بگیرید.

سبزیجات و میوه بخورید

برای اینکه بدن شما در فصل بهار بتواند ویتامین ها و مواد معدنی لازم را به دست آورد ، بهتر است بیشتر از سبزیجات و میوه ها استفاده نمایید. مصرف میوه ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاکسازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.

مصرف سبزیجات سبب می شود کاهش وزن داشته باشید زیرا با خوردن سبزیجات ، احساس سیری بیشتری خواهید نمود و کالری کمتری دریافت می کنید و حجم معده تان با سبزیجات پر می شود بنابراین کمتر به غذا خوردن روی می آورید.

همچنین مصرف میوه های سبز قبل از غذا به شما احساس پری می دهد بدون این که واقعاً کالری زیادی دریافت کرده باشید . هر فرد در فصل بهار و در روز باید سه بار از غذاهای گیاهی مثل میوه و سبزیجات استفاده کند.



غذاهای گرم بخورید

کالری غذاهای پخته شده نسبت به غذاهای خام و خشک کمتر است پس بهتر است در فصل زیبای بهار به خوردن غذاهای گرم روی آورید مثلاً یک کاسه عدسی پخته شده برای صبحانه بخورید تا بیشتر سیر بمانید و از ریزه خواری دست بکشید.

چای سبز بنوشید

به جای مصرف نوشیدنی های مضر مانند ، نوشابه ها که دارای شکر فراوانی هستند ، چای سبز و آب فراوان بنوشید .یک لیوان چای سبز، هیچ کالری را به بدن شما اضافه نمی کند.

ماده ای به نام «کتچین» در چای سبز وجود دارد که دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی است .اگر طعم چای سبز را دوست ندارید می توانید یک لیوان چای سبز طعم دار، مثلاً با طعم گلابی و البته خیلی خنک را در یک ظهر داغ بهاری بنوشید.

شکلات بخورید

شکلات با درصد زیاد کاکائو حاوی منیزیم، پتاسیم و آهن است و میزان سروتونین را افزایش می دهد پس با خوردن یک تکه شکلات علاوه بر کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی، فشارخون و حتی دیابت و در کل افزایش سلامتی ، می توانید شادتر زندگی کنید و اشتهای کاذب خود را سرکوب نمایید.


این نوشیدنی ها را در فصل بهار مصرف کنید

در فصل بهار برای حذف سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن ، چای زنجفیل تازه و داغ ، شربت های لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک بنوشید.

میان وعده مصرف کنید

برای میان وعده بهتر است تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی ها را مصرف نکنید بلکه از میوه های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت ها به همراه بادام خام و فرنی، تمر هندی ترش یا شیرین، کاهو یا سکنجبین استفاده نمایید.

در خوردن شیرینی ها افراط نکنید

با آغاز بهار و فرا رسیدن عید نوروز و بیشتر شدن دید و بازدید ها مصرف شیرینی و شکلات نیز افزایش می یابد . افراط در مصرف شیرینی و شکلات موجب افزایش وزن و چاقی می شود ، سبب افزایش چربی های نامطلوب خون ، فشار خون، اختلال در سلامت قلب و عروق و مشکلات قلبی- عروقی می شود.

همچنین مصرف زیاد شیرینیجات سبب تغییر در سبک زندگی فرد خواهد شد . پس لازم است از افراط در مصرف شیرینی ها خودداری کنیم و میوه های تازه فصل را جانشین شیرینی بنماییم.

از حبوبات استفاده کنید

از انواع لوبیای تازه، جوانه های ماش، لوبیا، عدس و ... برای وعده ناهار استفاده کنید و غذاهایی مانند آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی ، آش دوغ، آش ماست که با ادویه هایی چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش، رزماری، زیره سیاه و شوید طعم دار شده باشند ، میل کنید.



برنامه غذایی منظمی داشته باشید

هنگام تغییر فصل که بدن نسبت به تغییرات محیطی حساس تر می شود پس در فصل بهار سعی کنید برنامه غذایی و خواب منظمی داشته باشید تا سالم و تندرست بمانید.

ماست مصرف کنید

ماست یک میان وعده ای مفید برای افزایش باکتری های خوب در روده وغذای ایده آل برای فصل بهار است که به فرایند هضم در دستگاه گوارش کمک می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. مصرف ماست های پروبیوتیک سبب بهبود عملکرد روده در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده می شود.

ماهی مصرف نمایید

ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا که سبب کاهش التهاب در دستگاه گوارش می شود و برای بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو به علت دارا بودن امگا 3 مفید است زیرا منجر به کاهش علائم این بیماری می شود.

مارچوبه مصرف نمایید

مارچوبه حاوی مواد مغذی غنی از پروبیوتیک است و سبب سلامت دستگاه گوارش و کاهش ابتلا به بیماری های روده ای مانند سرطان روده، بیماری های التهابی روده، آلرژی و... می شود. مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین است ، اینولین یکی از پروبیوتیک های بسیار مهم است که از پلی فروکتان ها است.


از مصرف این مواد غذایی در فصل بهار اجتناب نمایید :

    مصرف نوشیدنی های گازداربه دستگاه گوارش می رساند زیرا اسید فسفریک و قند تصفیه شده آن منجر به کشته شدن باکتری های خوب روده و سوزش معدهمی شود و بسیار چاق کننده است پس از مصرف نوشابه خودداری نمایید.
    سوسیس ها حاوی نیترات هستند سبب کشتن باکتری لاکتوباسیلوس مفید در دستگاه گوارش می شوند و ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقیرا افزایش می دهند پس از مصرف آنها خودداری نمایید.
    نوشیدن الکل سبب بیمار شدن معده ، آسیب کبدی و ایجاد تغییرات مضر در باکتری های مفید رودهمی شود بنابراین مصرف الکل بسیار زیان آور است.
    فصل بهار مزاج معتدل مایل به گرمی و تری دارد، پس در این فصل ازمصرف غذاهایی با مزاج گرم و تر که موجب تشدید مزاج فصل می شوند، پرهیز شود.
    در فصل بهار برای کمک به پاکسازی کبد از غذاهای با طبع گرم، تلخ و به ویژه شور اجتناب نمایید.
    در فصل بهار بهتر است گوشت قرمز کمتری مصرف نمایید.
    مصرف مواد و غذاهای چرب و تند نیز در فصل بهار توصیه نمی شود.
برچسب ها: بهار ، تغذیه ، ناطقان ، میوه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بهار تغذیه ناطقان میوه دستگاه گوارش فصل بهار میوه ها چای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۶۰۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد

متوسط پرداختی ماهانه به مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی از ۶۱۷ هزار تومان به ۱۶۹۰ هزار تومان افزایش یافته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، داود منظور در فضای مجازی در ادامه تشریح ویژگی‌های ممتاز قانون بودجه 1403، نوشت: اعتبارات رفاه و تامین اجتماعی از 131 هزار میلیارد تومان (همت) در سال 1399 به 630 همت در سال 1403 افزایش یافته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: در این مدت، متوسط پرداختی ماهانه به مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی از 617 هزار تومان به 1690 هزار تومان افزایش یافته است.
تعداد مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی از 3.2 میلیون خانوار به 3.9 میلیون خانوار افزایش یافته است.

1728 میلیارد تومان برای کمک به تغذیه کودکان دچار سوء تغذیه

رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: همچنین، در دولت سیزدهم برای کمک به تغذیه کودکان دچار سوء تغذیه، مبلغ 840 میلیارد تومان در بودجه سال 1402 و مبلغ 1728 میلیارد تومان در بودجه 1403 پیش‌بینی شده است.
منظور پیش از این نیز خبر داده بود که اعتبار مورد نیاز برای پرداخت فوق‌العاده خاص کارکنان خدوم نظام سلامت با رقم 10 هزار میلیارد تومان در بودجه امسال به تصویب رسید.
نگهداشت کادر درمان و ارتقاء نظام سلامت یکی از مقوم های کلیدی سرمایه اجتماعی و از جمله اولویت‌های اصلی دولت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غذای پزشکی تولید شد
  • تهیه «غذای پزشکی» از امول ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • حذف گوشت از بیشتر غذاهای میزبان در المپیک پاریس!