Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@15:41:19 GMT

شايع ترين بيماري هاي بهاري کودکان

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۲۷۹۵۲

خبرگزاري آريا -

در هر فصلي از سال ممکن است بعضي از بيماري ها شيوع بيشتري داشته باشند يا حداقل با شدت بيشتري بروز کنند. فصل بهار يکي از فصولي است که در آن تنوع بيماري هاي مربوط به کودکان را مشاهده مي کنيم. البته اغلب بيماري هاي بهاري در کودکان جدي نيستند ولي علائمي ايجاد مي کنند ک باعث ناراحتي کودک مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اين مطلب با 5 نمونه از شايع ترين بيماري هاي بهاري کودکان آشنا مي شويد.


رينيت آلرژيک در اثر قرار گرفتن کودک در محيط پر از گرده گل ها ايجاد مي شود

1- حساسيت فصلي
حساسيت مي تواند در ناحيه بيني و چشم باشد. بيشتر کودکان دچار رينيت آلرژيک (حساسيت در بيني) و کونژانکتيويت (حساسيت در چشم) مي شوند ولي کمتر سرفه و خس خس سينه و علايمي شبيه به آسم را در آنها مي بينيم. اگر حساسيت به بيماري آسم اضافه شود، علايم آسم شدت بيشتري پيدا خواهدکرد. البته حساسيت معمولا در فصل زمستان شدت پيدا مي کند ولي در فصل بهار نيز به دليل گرده افشاني گياهان ممکن است علايم بيماري در کودک تشديد شود. رينيت آلرژيک در اثر قرار گرفتن کودک در محيط پر از گرده درختان و گل ها ايجاد مي شود.

علايم آن خارش، گرفتگي بيني، عطسه، سرفه هاي مکرر و ترشحات گلو و بيني است. ممکن است به دليل گرفتگي بيني، کودک خواب خوبي نداشته باشد يا دهاني تنفس کند. تنفس دهاني در کودکان بايد درمان شود. ادامه اين روند، باعث ايجاد ناهنجاري فکي در کودک خواهدشد. آلرژي اگر در چشم باشد، با علايمي مانند خارش، ترشح چشم و قرمزي همراه است. تجويز دارو علايم حساسيت را به ميزان زيادي کاهش مي دهد.

2- آنتروويروس ها
گروه ديگري از ويروس ها که در بهار فعالند، از خانواده آنتروويروس ها هستند. اين ويروس از طريق تنفس وارد بدن مي شود. آنتروويروس ها 3 نوع هستند که هر يک علايمي خاص در بدن کودک ايجاد مي کنند. يکي از بيماري هايي که اين ويروس ايجاد مي کند، بيماري دست، پا و دهان است. در اين بيماري دست ها، پاها و دهان کودک دچار ضايعات قرمز رنگي مي شود که با علايم ديگري مانند تب، اسهال، کونژانکتيويت، گلودرد، علايم تنفسي و... همراه است. البته اين بيماري ممکن است در ابتدا به آبله مرغان شباهت داشته باشد ولي سير آن به تدريج تغيير مي کند.

3-آبله مرغان
آبله مرغان به خصوص در کودکان مدرسه اي بسيار شايع است. بيماري با ايجاد تب، علايم سردرد و دانه هاي پوستي قرمزرنگ شروع مي شود. دانه ها ابتدا روي شکم تشکيل و سپس به ضايعه هاي آبکي تبديل و پاره مي شوند. به تدريج بثورات به دست ها و پاها، زير گردن و صورت انتشار پيدا مي کند. مشخصه بيماري خارش بسيار شديد است. بعد از 7 روز هم کودک بهبود مي يابد. احتمال سرايت آبله مرغان به ديگران در همين 7 روز است. کودک مبتلا به آبله مرغان را بايد از بزرگسالاني که در کودکي به اين بيماري مبتلا نشده اند دور نگه داشت چون ابتلا به آبله مرغان در بزرگسالي به دليل ايمن نبودن بدن نسبت به اين ويروس، بسيار خطرناک است.

4- سرماخوردگي و آنفلوانزا
در فصل بهار معمولا با نوسانات زياد دماي هوا روبرو هستيم. ويروس پاراآنفلوانزا خفيف تر از ويروس آنفلوانزاست و معمولا با علائمي مانند خروسک، سرفه هاي کش دار، تب و خس خس و تنگي نفس همراه است. درمان خروسک، دادن بخور سرد، تجويز ضدتب و مسکن و... است. سرماخوردگي نيز در اين فصل شيوع دارد که علايم آن گرفتگي و آبريزش بيني، تغيير صدا، عطسه، خارش گلو و... است. سرماخوردگي در فصل بهار خفيف است و بعد از چند روز بدون استفاده از دارو بهبود مي يابد. بعضي از ويروس هاي سرماخوردگي در فصل بهار گوش درد، تب يا علايمي مانند سينوزيت ايجاد مي کنند. در اين مواقع نيز داروهاي تسکين دهنده تجويز مي شود.

خوردن ميوه هاي کال و نشسته باعث دل درد، تهوع و استفراغ در کودکان ميشود

5- بيماري هاي گوارشي
با آمدن بهار ميوه هايي مانند چغاله، گوجه سبز يا ميوه هاي کال به بازار مي آيند. خوردن اين ميوه ها به مقدار زياد، به خصوص اگر شسته نشده باشند، باعث دل درد، تهوع و استفراغ خواهدشد. محدود کردن خوردن چنين ميوه هايي و شستن آنها در پيشگيري از بيماري موثر است.

5 فرمان براي کاهش حساسيت فصلي کودکان
1- در بهار در و پنجره ها را بسته نگه داريد. اين کار مانع ورود گرده هاي گياهان به داخل اتاق مي شود.

2- لباس هاي کودکان را دائم بشوييد و آنها را در فضاي خانه خشک کنيد. بيرون ماندن لباس باعث چسبيدن ريزگردها و گرده هاي گل و گياه به آن مي شود.

3- به کودک آموزش دهيد بيني خود را روزي چند بار با آب معمولي بشويد تا گرده ها از داخل آن خارج شود. از بردن او به مناطقي که گياهان متنوعي به خصوص از تيره کاج و گياهان سوزني دارد خودداري کنيد.

4- براي کودک ماسک تهيه کنيد تا هنگام خروج از منزل آن را روي بيني و دهان خود قرار دهيد.

5- حتما با متخصص آلرژي درباره حساسيت کودکتان در فصل بهار مشورت کنيد. تنفس دهاني کودک در درازمدت عواقب جبران ناپذيري خواهدداشت.

منبع:هفته نامه سلامت



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۲۷۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس

ایسنا/گلستان مدیرکل آموزش و پرورش گلستان از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل به مدرسه خبر داد.

سیدرضا نظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش استان با تمام توان در حال شناسایی کودکان باز مانده از تحصیل هستیم تا بتوانیم آن‌ها را به مدرسه بازگردانیم، گفت: اکنون نمی‌توان آمار دقیقی از کودکان بازمانده از تحصیل در گلستان ارائه کرد و نیاز به تحقیق بیشتر است، زیرا مثلاً برخی اسامی را که به‌عنوان افراد بازمانده از تحصیل اعلام می‌کنند، پس ازبررسی تیم‌های مختلف معلوم می‌شود آنها ازدواج کرده‌اند و فرزند دارند.

وی بیان کرد: آموزش و پرورش اعتقاد دارد ما باید افراد بازمانده از تحصیلات را به مدارس برگردانیم، زیرا برنگشتن کودکان به مدارس باعث شکل‌گیری آسیب‌های اجتماعی در آینده خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با تأکید بر اهمیت آموزش و تربیت فرزندان در سنین پیش‌دبستان و دبستان، گفت: دوران ابتدایی مهمترین زمان برای شکل‌گیری شخصیت فرزند است. اگر ما از این دوران غافل شویم و کودکان دچار آسیب شوند، جبران آن در مقاطع دبیرستان و دانشگاه سخت خواهد شد، زیرا شخصیت آنها شکل گرفته است.

نظری از شناسایی و بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک بازمانده از تحصیل گلستانی در مقطع ابتدایی خبر داد و افزود: ما اگر در کودکستان‌ها و دبستان‌ها اوج سرمایه‌گذاری‌ها را روی تعلیم و تربیت فرزندان انجام دهیم، در آینده زندان‌های ما خالی از مجرم خواهد شد.

وی اظهار کرد: باز ماندن کودکان از تحصیل دلایل متفاوتی دارد، دلایلی مانند فقر مالی، مشکلات فرهنگی، فقر اقتصادی، طلاق و اعتیاد والدین از مهمترین دلایل بازماندگی کودکان از تحصیل است.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: وزارت کشور و آموزش و پرورش دو دستگاه متولی برای بازگرداندن کودکان به تحصیلند.

نظری با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت شوراها و دهیاری‌ها، کودکان بازمانده از تحصیل را در روستاهای گلستان را شناسایی می‌کنیم، گفت: گروهی از معلمان جهادی پای کارند و با برگزاری کلاس‌های جبرانی در ساعت غیر از مدارس به دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل آموزش می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا گلستان را یک استان علمی در کشور کنیم و این اتفاق در حال وقوع است، افزود: امسال با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، گلستان جزو ۱۱ استان برتر کشور در کسب رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ کنکور بود و نزدیک به ۲۵۰ نفر از دانش‌آموزان استان در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پذیرفته شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • بهار در اشترانکوه لرستان+فیلم